Sunflower Yoga, de yogapraktijk van Willemien Lievense uit Middelburg

In mijn lessen staan de adem, ontspanning, zachtheid, tijd voor jezelf en bewegen met aandacht centraal. Spreekt dit je aan? Ik geef Hatha,  Restorative yogalessen en Mindful Bewegen & Meditatie lessen op verschillende locaties en tijdstippen in Middelburg en op verzoek ook op andere locaties. Verder geef ik op verzoek ook privé yogalessen en in de zomer geef ik yogalessen op het strand van Westkapelle en op camping "Ons Buiten" in Oostkapelle.

Hoe gaat Sunflower Yoga om met de situatie rondom het Corona virus?

Na de berichten van de regering en het RIVM van 23 maart jl., zullen mijn yogalessen voorlopig niet worden gegeven bij Padma en in 't Pand,

waarschijnlijk tot 1 juni, vooralsnog. Ik ga er vanuit dat dit nodig is om zo het virus af te remmen. Als docent vind ik het heel moeilijk en zou ik het

liefst samen met mijn cursisten yoga willen beoefenen. Even uit de hectiek stappen, uit het hoofd naar je lichaam, naar je hart. Met veel van mijn cursisten oefen ik al heel wat jaren samen.

Vorige week heb ik voorbereidingen getroffen voor het opnemen/filmen van een aantal yogalessen bij mij thuis, voor mijn cursisten. Dat is een

mooie uitdaging voor mij. In het verleden vroegen cursisten mij wel vaker een yogales op te nemen voor in de vakantiestop. Maar ik aarzelde en

zag op tegen die klus. Ik geef liever yogales 'in het echt'. Ook waren er vragen "Of ik misschien bij cursisten thuis naast bed een ontspanningsoefening in kon spreken tot ze sliepen" ha, ha! 

En nu is het dan toch gelukt. Vorige week mijn eerste Hatha Yoga les gefilmd en via WeTransfer gemaild naar mijn cursisten. Jippie! Wat een overwinning op mezelf en mijn overtuigingen. Later in de week ook een Restorative Yoga les gefilmd en naar mijn cursisten gemaild. Dit had wat meer tijd nodig en vereist weer een andere aanpak dan het filmen van een Hatha Yogales.

Veel van mijn cursisten hebben mij al laten weten de les te hebben gevolgd, thuis, en waren blij hun vertrouwde oefeningen te kunnen doen. Voor mij is het fijn om nu 'iets om handen te hebben' in deze tijd. Iets positiefs om mee bezig te zijn. Dat wens ik iedereen toe in deze onzekere tijden.

Ontspanning blijft broodnodig, wanneer je ontspannen bent kan het immuunsysteem optimaal zijn werk doen. 

Ik wens iedereen rust en kalmte in deze roerige tijden

Hatha yoga

Hatha yoga richt zich zowel op het lichaam als op de geest. Bij Hatha Yoga voeren we op een rustige, aandachtige manier bewegingen uit en nemen yogahoudingen aan. Ook doen we adem- en ontspanningsoefeningen. Lees meer over Hatha yoga bij Sunflower Yoga.

Restorative yoga

Restorative Yoga is een herstellende vorm van yoga waarbij je lang in de verschillende (zittende en liggende) yogahoudingen verblijft. Ongeveer 10 minuten (soms wel 15 minuten) per houding. Je lichaam krijgt zachte ondersteuning door dekens en kussens. Hiermee nodig je het lichaam uit om te verzachten, spanningen los te laten en diep te rusten, waardoor herstel kan plaatsvinden. Niet alleen je fysieke lichaam, maar het hele systeem van lichaam, geest, ziel. Lees meer over Restorative yoga bij Sunflower Yoga.

Workshops en andere activiteiten

Naast de wekelijkse lessen geef ik ook regelmatig workshops rond yoga, ademhaling en meditatie.

Sunflower Yoga heeft de Restorative Yogalessen verzorgt tijdens een retreat wat op 14, 15 en 16 juni 2019 werd gehouden in Domburg. Dit retreat werd georganiseerd door Brigitte Filippini, voor vrouwen met de ziekte van Hashimoto (een aandoening aan van de schildklier), www.revitaliseyourlife.nl.

Wil je ervaren of Sunflower Yoga bij jou past?

Neem dan gerust contact met mij op voor meer informatie of een proefles. De kosten van een proefles Hatha yoga zijn € 10,50, (in september zijn de proeflessen voor hatha yoga gratis) een proefles Restorative Yoga kost € 13,--. Instromen halverwege het seizoen behoort zeker tot de mogelijkheden, dus neem gerust contact op.

Sunflower Yoga is VYN-erkend

Zowel mijn opleiding tot yogadocent als mijn specialisaties zijn erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (kortweg (VYN).

Sunflower Yoga en Privacywetgeving

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe Privacy wet in werking. Klik hier voor de privacyverklaring van Sunflower Yoga.

Cursisten over de lessen bij Sunflower Yoga:

“Wij vinden de yogalessen van Willemien heel plezierig. Er is een aangename en ontspannen sfeer en er worden duidelijke aanwijzingen gegeven, met aandacht voor ieders mogelijkheden. Ons doel om wat soepeler te worden is gerealiseerd en gaan graag door met de lessen.”

“Vanaf 2011 volg ik yogalessen bij Willemien, in verschillende groepen en ervaar haar lessen als zeer aangenaam. Tijdens en na de lessen voel ik me heel prettig en kan ik me er van te voren al op verheugen. Willemien haar inlevingsvermogen is helpend, zo zie je geen enkele oefening als onmogelijk. Door haar humor is er geen plaats voor opgelegde zwaarwichtigheid en de stilte wordt zo af en toe op een aangename manier doorbroken.”

"Heerlijk ontspannen en voel in de lessen zo heel veel liefde voor mijn lichaam."

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now