Restorative yoga

Bij Restorative yoga houd je verschillende zittende en liggende yogahoudingen lang aan. Ongeveer 10 minuten (soms wel 15 minuten) per houding. Je lichaam krijgt zachte ondersteuning door dekens en kussens. Hiermee nodig je het uit om te verzachten, spanningen los te laten en diep te rusten. Hierdoor kan je lichaam zich herstellen. Niet alleen je fysieke lichaam, maar het hele systeem van lichaam, geest, ziel. Ik heb zelf tijdens een moeilijke periode de helende werking van Restorative yoga ervaren. Omdat ik er zo enthousiast over was heb ik een bijscholing gevolgd. Inmiddels geef ik zelf lessen en workshops Restorative yoga.

De voordelen van Restorative yoga

Beoefening van Restorative yoga laat je lichaam en herstellen van de dagelijkse stress, burn-out, blessures, ziekte en andere aan stress gerelateerde klachten en (over)vermoeidheid. In een Restorative yogales neem je echt de tijd voor jezelf. Je zorgt ervoor dat de houdingen voor jou comfortabel aanvoelen. Daardoor kun je er moeiteloos in blijven. Dat geeft je de kans met je aandacht naar binnen gaan en met een milde blik te kijken naar wat er zich dan bij je aandient.

Voor wie is Restorative yoga?

Deze zeer zachte vorm van yoga is geschikt voor iedereen die op zoek is naar rust, verzachting en ontspanning. Kun je (tijdelijk) niet meedoen aan de wat krachtigere oefeningen van een gewone Hatha yoga les? Bijvoorbeeld door stijfheid van spieren, blessure of ziekte? Dan is Restorative yoga een prima alternatief. Deze vorm van yoga geeft je werkelijk de mogelijkheid een pauze te nemen van het 'altijd bezig zijn', 'doen' en 'streven naar'.

Lesrooster Restorative yoga

De wekelijkse lessen Restorative Yoga starten weer in de week van 18 september. Kijk in het lesrooster om te zien waar en wanneer de lessen Restorative yoga zijn. Ook de kosten van de lessen vind je hier terug.

Meer informatie of inschrijven?

Ik geef je graag een persoonlijke toelichting op mijn manier van lesgeven. Neem gerust contact met mij op. Of kom een proefles volgen.

PROEFLES RESTORATIVE YOGA

Op woensdag 11 september geef ik een proefles Restorative Yoga voor mensen die kennis willen maken met deze zachte vorm van (herstellende) yoga. 

Waar: Padma, Verwerijstraat 51a te Middelburg, zaal Lelie.

Tijdstip: les van 19.00 tot 21.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur. Kom op tijd, zodat je jezelf rustig kunt installeren voor de les.

Wat neem ik mee naar deze les?: 2 handdoeken, een groot badlaken of kleedje en eventueel je eigen fleecedeken.

Kosten: voor deze proefles/kennismakingsworkshop van 2 uur bedragen € 15,00, inclusief een kopje thee na de les.

Deze proefles is extra lang, zodat ik van tevoren uitleg kan geven over deze bijzondere yoga vorm. Dan volgt een les van 1,5 uur en drinken we na afloop gezamenlijk een kopje thee. Mocht je dan vragen hebben over de lessen, dan kunnen we die bespreken. Mocht blijken dat dit nu echt iets voor jou is, dan kun je meedoen met de wekelijkse lessen op woensdagavond. Deze lessen starten op woensdagavond 18 september (bij Padma) en donderdag morgen 19 september (in 't Pand aan de Kerksteeg 5 te Middelburg).

Graag tijdig aanmelden voor deze proefles via yogamiddelburg@hotmail.com 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now