Restorative yoga

Bij Restorative yoga houd je verschillende zittende en liggende yogahoudingen lang aan. Ongeveer 10 minuten (soms wel 15 minuten) per houding. Je lichaam krijgt zachte ondersteuning door dekens en kussens. Hiermee nodig je het uit om te verzachten, spanningen los te laten en diep te rusten. Hierdoor kan je lichaam zich herstellen. Niet alleen je fysieke lichaam, maar het hele systeem van lichaam, geest, ziel. Ik heb zelf tijdens een moeilijke periode de helende werking van Restorative yoga ervaren. Omdat ik er zo enthousiast over was heb ik een bijscholing gevolgd. Inmiddels geef ik zelf lessen en workshops Restorative yoga.

De voordelen van Restorative yoga

Beoefening van Restorative yoga laat je lichaam en herstellen van de dagelijkse stress, burn-out, blessures, ziekte en andere aan stress gerelateerde klachten en (over)vermoeidheid. In een Restorative yogales neem je echt de tijd voor jezelf. Je zorgt ervoor dat de houdingen voor jou comfortabel aanvoelen. Daardoor kun je er moeiteloos in blijven. Dat geeft je de kans met je aandacht naar binnen gaan en met een milde blik te kijken naar wat er zich dan bij je aandient.

Voor wie is Restorative yoga?

Deze zeer zachte vorm van yoga is geschikt voor iedereen die op zoek is naar rust, verzachting en ontspanning. Kun je (tijdelijk) niet meedoen aan de wat krachtigere oefeningen van een gewone Hatha yoga les? Bijvoorbeeld door stijfheid van spieren, blessure of ziekte? Dan is Restorative yoga een prima alternatief. Deze vorm van yoga geeft je werkelijk de mogelijkheid een pauze te nemen van het 'altijd bezig zijn', 'doen' en 'streven naar'.

Lesrooster Restorative yoga

Er is een wekelijkse les Restorative Yoga op woensdagavond bij Padma en een wekelijkse les Restorative Yoga op donderdagmorgen in 't Pand. 
Kijk in het lesrooster om te zien waar en wanneer de lessen Restorative yoga zijn. Ook de kosten van de lessen vind je hier terug.

Meer informatie of inschrijven?

Ik geef je graag een persoonlijke toelichting op mijn manier van lesgeven. Neem gerust contact met mij op. Of kom een proefles volgen.

VRIJDAG 18 SEPTEMBER WORKSHOP RESTORATIVE YOGA BIJ PADMA

Als je tot rust wilt komen en ontspannen aan het weekend wilt beginnen, kom dan naar deze workshop toe. Of als je kennis wilt maken met deze zachte vorm van yoga en overweegt om mee te doen aan de wekelijkse lessen op woensdagavond.  

Bij deze vorm van yoga omring je jezelf met zorgzame aandacht, warmte en zachtheid (van kussens en dekens). Ook door het trage tempo van de les en het langdurig verblijven in verschillende zittende en liggende yogahoudingen, nodig je het lichaam uit om spanning los te laten. En zo tot rust te komen. Aan het einde van de les krijg je een kopje thee met iets lekkers, om rustig wakker te worden. Fijn om jezelf kado te doen, of misschien ken je iemand die ontspanning nodig heeft en die je dit KADO wilt geven.

Waar: bij Padma, Verwerijstraat 51a in Middelburg (naast het Mini-theater)

Wanneer: vrijdagavond 18 september. Inloop 18.45 uur. Les is van 19.00 tot 21.00 uur.
Kosten: € 25,00 p.p. vooraf te betalen.
Aanmelden: is nodig en kan via yogamiddelburg@hotmail.com 

Wat neem je mee naar de les? 2 handdoeken, een kleedje (badlaken) voor op de yogamat, een fleecedeken en een (hoofd)kussentje. Trek ook ruime, makkelijk zittende en warme kleding aan. We bewegen weinig, het lichaam koelt dan af.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now