top of page

YOGA OP HET GRAS IN KLARENBEEK

Al meer dan 15 jaar woon ik met man en dochter, met veel plezier in het Jan van Hoofkwartier 54. En het lijkt me fijn om tijdens deze zomervakantie yoga te beoefenen op het grasveld achter onze tuin, met buurtgenoten. (de lessen zijn bedoeld voor volwassenen).
De lessen zijn laagdrempelig, je hoeft niet lenig te zijn of ervaring te hebben met yoga. Een mooie manier om kennis te maken met yoga, of om ontspannen aan je dag te beginnen tijdens de zomer.

LOCATIE: het grote grasveld tussen de school en het Jan van Hoofkwartier.
WANNEER: tijdens de zomervakantie op zaterdagmorgen van half 9 tot half 10, op 13 en 20 juli, 3, 10 en 17 augustus.

Er zijn yogamatten aanwezig, maar je kunt natuurlijk ook je eigen yogamat meenemen en gebruiken.

Verder is gemakkelijk zittende kleding handig en een vest wat je tijdens de laatste 10 minuten van de les aan kunt trekken (eindontspanning) die brengen we liggend door en dan kan het lichaam gaan afkoelen.
 

Na de les schenk ik een kopje thee. De kosten van deze yogales zijn € 10,-- en kun je per keer contant betalen. Aanmelden vooraf is niet nodig. Wees welkom!

YOGALESSEN OP CAMPING DE OOSTHOEK IN AAGTEKERKE

In de zomervakantie op zondagmorgen van half 10 tot half 11, op de volgende data: 14 en 21 juli, 4, 11 en 18 augustus. Je kunt je een dag van te voren bij mij aanmelden via Whatsapp 06-28368141.

Bij mooi weer oefenen we buiten op de camping en als het regent in de schuur waar we dan staande en zittende yoga oefeningen (stoelen zijn aanwezig) kunnen doen. Voor de les buiten neem je het best een groot (hammam)kleed of badlaken mee voor de zittende en liggende oefeningen. Er zijn een paar yogamatten aanwezig die je kunt gebruiken, als je zelf een matje hebt, kun je die meenemen.
Verder gemakkelijk zittende kleding waarin je goed kunt bewegen en een vest om aan te trekken tijdens de laatste 10 minuten van de yogales, de eindontspanning. We brengen die liggend door en dan kan het lichaam gaan afkoelen.

Deze lessen zijn bedoeld voor volwassenen. Om mee te doen hoef je niet lenig, jong of slank te zijn. Ervaring met yoga is niet nodig.

De kosten voor deze lessen zijn € 10,-- p.p. inclusief een kopje thee na de les.

Wees welkom!
 

ZOMERYOGA BIJ PADMA

Voor degenen die hun yogalessen niet kunnen missen en niet op vakantie gaan -of al geweest zijn- geef ik al jaren zomer yogalessen bij Padma, de lessen worden gegeven in de Bamboe (grote zaal). Bij mooi weer kunnen we oefeningen doen buiten op het plein (eindontspanning en meditatie zal dan wel binnen plaatsvinden) en bij nat weer is de hele les in de zaal.
De lessen worden gegeven in week 28, 29 en 32 en 33. (week 30 en 31 ben ik op vakantie).

Dit jaar is er de mogelijkheid om te kiezen tussen avondlessen of lessen in de ochtend. 
De avondlessen worden op donderdagavond gegeven van 20.15 tot 21.45 uur en op vrijdagmorgen van 9.15 tot 10.45 uur.
De data zijn: donderdagavond 11 en 18 juli, 8 en 15 augustus.
Voor de vrijdagmorgen lessen zijn dat 12 en 19 juli, 9 en 16 augustus.
 

Deze lessen duren 90 minuten en zullen geïnspireerd zijn op de kennis die ik opgedaan heb bij de lessen van de Do-In Yoga opleiding. De lessen zullen natuurlijk bestaan uit yogaoefeningen, adem- en ontspanningsoefeningen, overgoten met een Do-In Yoga sausje. Dus ook wat meer informatie over de meridianen (energiebanen) en de werking daarvan op verschillende gebieden. (fysiek, mentaal en spiritueel), oefeningen waarbij we de accupunten masseren om energie vrijer te laten stromen (zoals we dat de laatste tijd ook al weleens in de lessen hebben gedaan) en er zal ook ruimte zijn voor meditatie. Na de les is er de mogelijkheid om thee te drinken.

Deze lessen wil ik als serie van 4 yogalessen aanbieden voor € 60,--.

Als je zeker wilt zijn van een plekje in de avond of de ochtend groep, meld je dan graag z.s.m. aanmelden via yogamiddelburg@hotmail.com 

WORKSHOP op zaterdag 16 november: "REIZEN DOOR HET LAND VAN ROUW"

Rouw en verlies horen bij het leven. Of het nu gaat om het verlies van een dierbare, een baan of gezondheid, afscheid nemen van wat belangrijk voor je is doet pijn. Het is heel menselijk om pijn te willen vermijden, maar vroeg of laat klopt het dan toch op je deur. Om jou de gelegenheid te geven ontspannen en met aandacht naar je verlies te kunnen kijken organiseren wij, Willemien Lievense en Susan van der Beek, een dag workshop waarin yoga & meditatie, verhalen van rouw en mini-opstellingen worden afgewisseld. We ontmoeten op deze dag graag mensen die een betekenisvol verlies hebben meegemaakt in hun leven en het gevoel hebben dat ze daar graag in alle rust naar willen kijken.
 

Yoga & meditatie

Je zou yoga kunnen omschrijven als het volgen van de weg naar binnen. Daarin kun je van alles tegenkomen, dus ook rouw en verlies. Bij het beoefenen van yoga word je je meer bewust van je lichaam, je gedachten en van je emoties en kun je ervaren welke gevoelens je wellicht nog zou kunnen onderzoeken. Voor de oefeningen die we tijdens deze dag gaan doen heb je geen ervaring met yoga of meditatie nodig, ook hoef je voor yoga niet lenig of slank te zijn.

Verhalen van rouw

Als liefde stroomt, vloeit vroeg of laat rouw daaruit voort. Rouw is als het ware de achterkant van liefde, het is de prijs voor de verbindingen die we in ons leven aangaan. Rouwen kun je zien als een zoektocht door een landschap dat onherbergzaam lijkt. In het Land van Rouw willen we liever niet vertoeven, en toch moeten we daar juist zijn. Tijdens deze reis ontmoet je jezelf en leer je met vallen en opstaan het verlies te verweven in jouw levensverhaal.
 

Over ons

Willemien Lievense

Yoga was voor Willemien ooit een manier om weer tot rust te komen in een moeilijke en voor haar zeer stressvolle periode van haar leven. Door yoga en meditatie kwam ze weer in contact met wat er diep van binnen gaande was, zoals het onverwerkte verdriet over de langdurige ziekte (kanker) en het overlijden van haar vader toen zij zelf 16 jaar was. Maar ook het verdriet over de ziekte (ook kanker) en het overlijden van haar moeder, toen Willemien 31 jaar was. Deze gebeurtenissen zorgden ervoor dat ze het leven niet helemaal meer vertrouwde en ze ervoer veel spanningen. Door deze gebeurtenissen werd ze als het ware naar yoga toegetrokken.
En omdat yoga -nu zo’n 20 jaar geleden- voelde als thuiskomen, ging ze al snel een opleiding tot Hatha Yoga docent volgen. Niet om yogalessen te geven, maar om meer te leren over yoga, zichzelf en het leven. Na deze opleiding volgden -verschillende bijscholingen op het gebied van yoga, meditatie en filosofie. Ook neemt ze regelmatig deel aan Vipassana (meditatie) retraites bij verschillende leraren. Sinds 2010 geeft Willemien yogalessen op verschillende locaties in en buiten Zeeland. 
 

Yoga en meditatie helpen haar steeds weer met mildheid en vriendelijkheid te kijken naar alles wat er in haar leven gebeurt. Zoals bij de zeer plotselinge overlijdens van haar zus en een goede vriend, maar ook bij allerlei andere gebeurtenissen waar een mens mee te maken kan krijgen in het leven. Yoga is voor Willemien zeker niet alleen een manier om het lichaam soepel te houden, het is ook een manier om te stoppen waar je mee bezig bent, te kalmeren, te rusten en te herstellen van allerlei heftige gebeurtenissen in het bestaan. Door haar persoonlijke en professionele ervaringen is het voor Willemien steeds duidelijker geworden wat yoga en meditatie kunnen betekenen in het leven en wil ze nu graag deze ervaringen delen in een workshop rondom het thema Rouw en Verlies. 


Susan van der Beek 

Susan is auteur van het boek Hartmama over jong ouderverlies en systemisch coach. Aan haar moeder heeft zij geen herinneringen, omdat ze pas twee jaar was toen haar moeder op 31-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker overleed. In haar praktijk voor coaching en (familie)opstellingen werkt zij vooral met het thema rouw. Ook is zij verbonden aan de EvE Foundation, een stichting die lotgenotenprogramma’s aanbiedt aan jongeren tussen de 14 en 24 jaar die één of beide ouders verloren zijn. Susan is begeleider van de Zeeuwse EvE-groep. Meer over haar aanbod kun je vinden op www.susanvanderbeek.nl. Hier zijn ook haar blogs over rouw te vinden. Voor de workshop reizen door het Land van Rouw laat zij zich inspireren door haar persoonlijke en professionele ervaring. “Rouw vraagt een plek waar het verhaal verteld en gehoord kan worden. Dat is nodig om het leven opnieuw te kunnen omarmen.”

 

Praktische informatie:

  • Deze workshop zal plaatsvinden op zaterdag 16 november bij Padma, Verwerijstraat  51a in Middelburg van
    10- 16.30 uur.

  • Graag aanmelden via email bij yogamiddelburg@hotmail.com
    Na je aanmelding nemen we telefonisch contact met je op voor een kennismaking, zodat we het programma optimaal kunnen afstemmen op de groep.

  • De workshop gaat door bij 6 deelnemers, het maximum aantal deelnemers is 10.

  • Jouw investering voor deze dag is € 125. Dit is inclusief koffie, thee, water en soep voor de lunch.
     

bottom of page