top of page

Adem- & ontspanningsmethode Van Dixhoorn

De Methode Van Dixhoorn bestaat uit onder andere een groot aantal oefeningen die jouw lichaam uitnodigen weer op een natuurlijke, ontspannen manier te ademen. De vrije, natuurlijke ademhaling kan in de loop van je leven verkrampt zijn geraakt. Bijvoorbeeld door ziekte of stress. Je kunt daardoor allerlei lichamelijke ongemakken ervaren zoals: nek- en schouderklachten, duizelingen, hoofdpijn, slapeloosheid of rugpijn.

Methode Van Dixhoorn bij Sunflower Yoga

De oefeningen uit de Methode Van Dixhoorn zijn simpel, voor iedereen goed uit te voeren. Bij deze lessen doen we enkel de oefeningen uit de methode Van Dixhoorn, dus geen yoga. Mocht blijken dat het ademen gespannen blijft, dan verwijs ik je graag door naar een adem- en ontspanningstherapeut.

Lesrooster Methode Van Dixhoorn

Momenteel bied ik geen lessen aan met deze oefeningen. In de toekomst ben ik van plan dit wel weer te gaan doen, dat vermeld ik dan in de Agenda op deze website. Wil je hier meer van weten, neem dan gerust contact met mij op.

Meer Methode Van Dixhoorn

Meer informatie over de Methode Van Dixhoorn vind je op de website van Yvonne Esser. Zij is adem- en ontspanningstherapeute en docent ademtherapie. Ik heb bij haar een bijscholing voor yogadocenten gevolgd en was zeer enthousiast over de Methode. Yvonne schreef ook het boek Ruimer ademen, vrijer leven. Ik pas de adem- en ontspanningsoefeningen ook toe in mijn yogalessen.

bottom of page